Mobilnacke - Hur kan naprapati och kiropraktik hjälpa yngre generationer?

Barn idag kan om teknik, vanligtvis så mycket att de ofta är tekniska experter hemma som föräldrar kan vända sig till när dom inte vet vilken knapp man ska trycka på. Även om det är fantastiskt att se barn blomstra med den teknik som finns tillgänglig idag, finns det några nackdelar med att vara så anslutna till teknik.

I den nya digitala världen är smartphones, surfplattor och andra handhållna enheter aldrig utom räckhåll. Tonåringar spenderar i genomsnitt 9 timmar i dagen bakom en skärm. Skärmtiden kommer säkert ikapp även unga, friska kroppar och det finns ett namn på vad det kan orsaka: mobilnacke. Som föräldrar vill du att dina barn ska vara friska och glada och på Joylife hjälper vi även de unga. Det är därför vi vill uppmärksamma hur tekniken påverkar dina barn och hjälpa dig att hitta några sätt att slå tillbaka och hålla familjen frisk.


unsplash-image-grhjIuEAb_0.jpg


Vad är mobilnacke?


För dom som tillbringar långa timmar vid ett skrivbord eller en dator är det vanligt att uppleva spänningar och smärta i musklerna i nacke, övre rygg och axlar. Barn och tonåringar har oftast inte liknande arbetsansvar som vuxna, men det gör inte barn och tonåringar immuna mot den smärta och fysiska påfrestningar som all den tiden teknik kan medföra - och smärta som nuförtiden kallas för mobilnacke.

Mobilnacke orsakas av att tillbringa långa perioder i samma position där nacken är utsträckt och framåtlutad. Detta är ingen naturlig position för halsryggen och leder till att musklerna i nacken, skulderbladen och övre ryggen får arbeta extra för att försöka hålla huvudet i en naturlig position.

Detta kan leda till symptom som:

  • Muskelspasmer

  • Stelhet i nacke

  • Nacksmärta

  • Nackspärr

  • Smärta mellan skulderbladen

  • Domningar i armar och händer


Vad kan du göra för att motverka mobilnacke?

  • Ta regelbundna pauser från användning

  • Håll din mobil/surfplatta på ögonnivå

  • Träna regelbundet

  • Stretcha

Naprapati och kiropraktik mot mobilnacke

Den moderna tekniken är fantastisk och har definitivt gjort livet enklare för oss alla, även för dina barn, men allt har sitt pris. Om du och din familj inte vet hur man använder teknik kan det leda till fysiska problem som mobilnacke. Kiropraktorer och naprapater undersöker, diagnostiserar, behandlar samt rehabiliterar ditt smärttillstånd och nedsatt funktion för att du ska må bättre, därför rekommenderar vi att du vidtar åtgärder för att undvika problem som detta i avsikt för din familjs hälsa och lycka.