Små och stora lyft... hur ska jag bete mig? Kan jag undvika olyckan?

Hur ska jag lyfta?

Kan jag göra något för att olyckan inte ska vara framme?

Om jag haft problem tidigare är det större risk att jag då får det igen?

Ibland kan det vara svårt att veta varför det blev som det blev just då. Det kanske bara handlade om att plocka upp telefonen från golvet eller lyfta sitt barn ur spjälsängen för hundrade gången. Det har ju gått så bra alla andra gångerna jag gjort det. Varför just nu?
Ofta handlar det om ett felaktigt beteende och en felaktig belastning över tid som successivt nöter ner och försvagar dom musklerna som faktiskt går in och räddar upp det varje gång… till sist så kommer den sista droppen som får bägaren att rinna över och då kan det handla om ett mindre lyft. Om det är ett större lyft så blir droppen bara större och bägaren rinner över tidigare.

Det finns såklart något du kan göra för att förhindra det. Träna regelbundet. Utmana din kropp gärna varje dag med balans, koordination, styrka och snabbhet. Är du osäker på vad du kan göra så finns vi till hands och kan bistå med expertis.