VAD KOSTAR ETT RYGGSKOTT? - vad kan du som arbetsgivare göra

Sjuklönen du som arbetsgivare betalar dag 1-14 för en sjukskriven anställd som tjänar 25 000 per månad blir cirka 2000 kronor per dag. Och räknar man in kostnader för vikarier kostar det nära 3000 kr. Också per dag.

HUR MYCKET KAN DU SPARA?

Om företaget har 20 heltidsanställda med sju sjukdagar per person och år, vilket är genomsnittet för Sverige, sparar man 50.000 kr per år med en minskad sjukdag per person. Utöver besparingen får du naturligtvis friska och glada medarbetare.

SNABBT TILLBAKA I ARBETE.

Vid akut smärta i nacke/skuldra eller rygg är dina anställda normalt tillbaka i arbete efter 3-5 dagar.

VI FÖREBYGGER, BEHANDLAR OCH REHABILITERAR

Vi är expert på att förebygga, behandla och rehabilitera smärttillstånd och försämrad funktion i rygg, leder och muskler. Förebyggande åtgärder kan spara både pengar och lidande, eftersom man vet idag att 70% av de som får ont i ryggen får tillbaka besvären. Målsättningen med behandlingen är att minska smärtan och återvinna funktionen så att en snabb återgång till arbete och fritid är möjlig. Lika viktigt är att patienten får med sig verktyg för att kunna undvika framtida besvär. Det kan till exempel vara ett träningsprogram eller råd om arbetsställningar.