_DSC8351.jpg

Inför besöket

För dig som aldrig besökt en naprapat eller kiropraktor tidigare har vi här samlat lite information för att underlätta inför ditt besök hos oss.

 

Innan besöket

Inför ditt första besök får du fylla i en hälsodeklaration. Det är ett antal frågor om din fysiska och medicinska bakgrund, om du äter några mediciner samt annat som kan vara väsentligt för bedömningen av dina besvär. Hälsodeklarationen får du oftast skickad till dig digitalt, men den finns också utskriven i väntrummet där du kan fylla i den medan du väntar på din terapeut.

 

När du träffar din terapeut

Ditt första besök börjar med att du får beskriva dina besvär, din hälsostatus och dina förutsättningar. Därefter görs en fysisk och neurologisk undersökning. Du får då ta av dig ner till underkläderna varpå din terapeut ber dig vrida och vända dig i olika positioner samtidigt som hen tittar och känner för att bedöma var ditt problem sitter och hur behandlingen ska läggas upp.

 

Hur lång tid tar det?

Första besöket tar ca 35-40 minuter för att inrymma både samtal, undersökning och behandling. De fortsatta besöken tar sedan ca 25-30 minuter.

 

Måste jag ta av mig kläderna?

Generellt sett, ja. Dina underkläder behåller du på, men för att kunna göra en bra bedömning och ge bästa möjliga behandling är det viktigt att terapeuten kan se och känna ordentligt. På behandlingsbänken får du ofta en handduk över dig på de delar av kroppen där terapeuten inte behöver komma åt för sin behandling.

Om du av t.ex. religiösa, kulturella eller några andra skäl känner dig väldigt obekväm med att klä av dig, berätta det för din terapeut så kan ni tillsammans se hur behandlingen kan läggas upp så att du känner dig bekväm.

 

Får jag ta med min man/fru?

Får jag följa med mitt barn in på behandlingen? Generellt sett ja det går bra men vi ser helst att man kan mötas individ och terapeut endast för bästa dialog.